BERSYUKUR

Assalamualaikummmm~hye korang semua…so, hari ni kan hari sabtu, apa activity korang semua????ce citeeee…hiihihihi

So, aktiviti aku ari ni…BERJOGGINGG..tp bukan jogging atas katil yee…jogging kt titiwangsa…dulu, aku punye angan2 mmg nak consistent laaa jongging ni…tp HAMPEHHH….ahhahahhaha88…so, disebabkann, hari ni x masuk opis n banyak masa, so kol 7.30 dah g jogging…perghh…memang fresh laaa + sejuk2…hhehehehheh

So, after balik jogginggg, pe lg..rehat kan badan jpp..trus berbloggingg…best gile kt ttwgsa td…sempat lagi join group 1 malaysia wt senamrobikkk…ahahhahah99…+ lagu2 yg melayan kannn….hahhahahh…okelahhh thats all…

So,nk dengar cite x???kalau tak nak dengar pown tak pe…coz, aku tetap akan bercerita…poyoss plakk…hahahahhaha88..whateverr~
Actually semalam, kena sound dengan mak ai….adehhh..menusukk kalbu..mana tak nyee..ter”merungutt “plakk depan mak..adehhh~nasib badann..tp btol jugak cakap mak aku, kita ni hidup memang harus bersyukur dengan apa yang ada kan???...btol tak???pendek kata, kena redha…btol2…

Tapi besalahhh, kita manusia ni memang selalu lupa + alpha….pernah tak korang terpikir nak capai macam-macam benda dalam masa yg singkatt…MESTI pernah kan…so, camtulahh jugakk aku…bak kata orang melayu…GELOJOHH…ahhahahhahah….so, mulai sekarang ni..kena set dalam mind…apa nak jadi, jadilahh…yang pentingg kita semua BERSYUKUR…alhamdulillahh….

*****PAAPPPPPPPP***

(alamakkk apa plakk yang jatuh dalam biilik aku ni)….adehhhh~

Rupa-rupanya fail opiss jatuhh..baru aku teringat semalam bawak balik fail nak ciapkan keje…adehh~mmg lupe 100% ar kalau dh balik umahh…so, pe lagi..bubye semua..jumpa di laen entri..hiihi..

so, CONCLUSION untuk entri kali ni….BERSYUKUR DENGAN APA  YANG ADA n DENGAN APA YG DITENTUKAN…MUNGKIN  SEMUA ITU ADE HIKMAH YANG TERSEMBUNYI>> MENSYUKURI APA YANG KITA PUNYA WALAUPUN HANYA SEDIKIT AKAN LEBIH BAIK DARIPADA BERLIMPAH TAPI TIDAK BERSYUKUR~mudah-mudahan ALLAH menjadikan kita semua sebagai insane yang pandai mensyukuri nikmatNYA….amen =)







  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

konvokesyen

Assalamualaikummmmm…hye korang semua…buat apa tu…mmm~rase lamenye tak upate blog..TAPI memang lame pown tak update..almaklumm laa sibuk keje , lepas tu ade konvo plakk…adehhh~semputtt

So, nak jadikan cerita…hari ni aku amek cuti..tiba-tiba rase macam heaven gile duduk rumah..ye laa, ade masa nk tengok TV, baca novel, kemas Umah , Masak (masak ala2 kadar je reti)…..hahhahahha…so, ape lagi…time FREE ni lahh kite update blog kan..kannn!!!walaupun cerita tak laa berapa menarikkk+ saya ni tak reti  nak buat ayat2 sedappp…tpp..LAYANNN jee laaa….hahahhahaha

So, hari ni rase nak update pasal konvo laaa..UUM tetap d hati =)

Mmmm~macam tak percaya jeee, finally I’m a dgree holder!!!fuhhh, susah nak gambarkann perasaan tuu…ade gembira, ade sedihh..and paling tak percya..cepatnye masa tu berlalu..thank ALLAH coz give me this opportunity..i really appreciate…pendek kataa, the memorable expencience throughout my lives is graduation day..i like it…I reallyyyyyy like it…its so much fun to being there..

So, on 3rd June 2011, 1 woke up a happy & excited because you know whattt….its time for graduation ceremony…waaaaaaaaaaaa…so excited….and  at the same time, I just realize that,  no more drama and no more high school…oh nooo!!!!that meant, I need to push my self..to be professional  in my career..mmmmmm~notedddd…..

Today my life begins...
i've been working hard so long 
seems like pay has been my only friend 
my fragile heart's been done so wrong 
i wondered if i'd ever heal again 

ohh just like all the seasons never stay the same 
all around me i can feel a change (ohh) 

i will break these chains that bind me, happiness will find me 
leave the past behind me, today my life begins 
a whole new world is waiting it's mine for the takin 
i know i can make it, today my life begins 

yesterday has come and gone 

leave the past behind me, today my life begins 
a whole new world is waiting it's mine for the takin 
i know i can make it, today my life begins 

life's to short to have regrets 
so i'm learning now to leave it in the past and try to forget 
only have one life to live 
so you better make the best of it 



This shoes belongs to me..yeayyyy33….



So, I guess this is the time I have to say goodbuy to UUM, I have learned a lot from you, you have made me who I am today. We will definitely see you again someday. Thank you for giving the chance to studying here…thank for memories.. I love UUM..so,no more tears…life is a beautiful….hihiihihih…

Penat jugak speaking ni..ahhahahahahh~okk laaa, berbalik dalam bhasa melayu laaa…speaking pown  broken, ade hati nak caakap panjang-panjang..ahhahahahhah~so, around pukul 8 all candidates semua berkumpul dalam dewan TSO…then, dalam pukul 9 if tak silap laa, perarakan masuk dewan MAS  (convocation ceremony) bermula…first skali langkah kaki masuk dewan, ade 1 perasaan aneh…seram sejukk…macam tak percaya, tengok ramainye orang…family semua dari pelusuk negeri + lecturer2…aduhhh~sedihh kembali bertandang…FOCUS-FOCUS….ihihiihihih

Then, bila majlis dimulakan..alhamdulillah..tunggu punye tunggu..finally, name aku di Umumkann…WAN AMEERAH BINTI MEGAT SAMSUDIN…sangat bangga…and terima kasih kepada family, lect and kawan-kawan yg membantu…
 jom layan gambar  plakk ar, asyik membebel je dari tadi..hahhahahha


sempat jugakk la bergambar dengan lecturer..tu pown ktorg semua stay 1 hari lebih...nk jadikan cerita...dah laaa kena pegi jumpa HEA...lepas tu baru teringat...bju kurung ade 1 je...so, yang ada pown yang pkai time konvo semalam...ape lagi, malam tu balek hotel basuh dengan shukubutsu..hahahahhah~sebaik ade sabunn...hahahhaha...jeng3



with k.zu and prof soffian
 
  
                                 
with k.zu and puan rohana, puan noraza n alamkk, terlupe plakk nama sorang lect lg ni...hahahhaha..kuang asamm kann...bru habis blaja...tros lupe...hahahah88..actually, lect yg sebelah aku tu kwn baek puan noraza (tdg choclate)...puan tu tak pernah ajar pown, cuma ktorg baik je..tpp.tulahh..nama plakk lupee..soryy puan..jehehehehhe

 
                                                    yeay2....dapat bunga dari lecturer..comel2












eh2, banyak plak posingg....hahahhaha88



























































alamakkk~banyak plakk gambar...layan je laaa...sorry laaa klu ade org muak tengok gambar poyosss dari ktorg semua....hahahahhahaha....

last but not least

All old friends are going away
I don’t have words, what to say
Feeling the emotions of the day
Keep in mind the moments
Which passes away
Time not permit any delay
We have to leave friends anyway
Nothing to study, nothing to play
The professional life in our way
True friends can always pray
To meet each other in busy days
All old friends are going away
I don’t have words, what to say



~bubyee~

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS