kemalasan tahap dewata

salam~hye semuaa….

So, ape aktiviti korang arini….

Rutin aku macam biasa, masuk ofis and audit company client yang bertimbun2 figure entah datang dari celah mana..kadang-kadang boring jugakk…malas dah nak investigate..penatttttt…

hahahhahah

******
Padan muka aku kan..dah nak sangat masuk audit, tanggung lah risiko die…

So, disebabkan kemalasan yang melanda, so…aku ape lagi, curi-curi online…nak cari kata semangat katakan!!!!waaaaaa

Fahami dan hayatilah setiap kata-kata peransang ini semoga anda
dapat menyemarakkan semangat ingin terus berusaha dalam
merealisasikan impian anda.


Sesiapa yang mempunyai kebolehan akan berjumpa landasan yang tepat.
- Charles Cahier


Kejayaan tidak datang kepada manusia yang leka.
- Charles Cahier


Semua yang dicapai oleh manusia dan yang gagal dicapai olehnya
adalah kesan langsung pemikirannya.
- James Allen


Rahsia kejayaan adalah ketekalan matlamat.
- Benjamin Disraeli


Perbaiki diri anda, tetapi jangan jatuhkan orang lain.
- I. Salanter Lipkin


Pengiktirafan dan ganjaran datang kepada mereka yang menunjukkan
kualiti yang baik dalam perbuatannya.
- Aristotle


Anda tidak boleh mencipta pengalaman. Anda mesti menghadapinya.
- Albert Camus


Nilai manusia adalah semahal nilai matlamatnya.
- Marcus Aurelius


Manusia yang tidak berharap untuk menang telah sedia kalah.
- Jose Joaquin Olmedo


Tiada manusia yang berjaya dalam semua yang dilakukannya dan
kewujudan kita ini sebenarnya mesti menempuh kegagalan. Yang penting
ialah kita tidak menjadi lemah semasa kegagalan itu terjadi dan
kekalkan usaha hingga ke akhir hayat.
- Joseph Conrad


Manusia tidak merancang untuk gagal, mereka gagal untuk merancang.
- William J. Siegel


Minda yang mahu akan memudahkan perjalanan yang susah.
- Philip Massinger


Perjalanan seribu batu bermula dari satu langkah.
- Lao Tze


Kegagalan adalah asas kemenangan
- Lao Tze


Jika tujuan anda jelas, anda boleh mencapainya dengan mudah.
- Lao Tze


Kurang semangat mengakibatkan lebih banyak kegagalan berbanding
kurangnya kebijaksanaan atau kemahiran.
- Flower A. Newhouse


Masa depan itu dibeli oleh masa sekarang.
- Samuel Johnson


Orang yang berjaya dalam hidup adalah orang yang nampak tujuannya
dengan jelas dan menjurus kepadanya tanpa menyimpang.
- Cecil B. DeMille


Jika anda mahu membuat sesuatu, anda akan cari jalan. Jika anda
tidak mahu membuat sesuatu, anda akan cari alasan.
- Peribahasa Arab


Hendak seribu daya, tak hendak seribu dalih.
- Peribahasa Melayu


Orang yang hebat bertindak sebelum berkata dan dia berkata selaras
dengan tindakannya.
- Confucius


Seseorang yang melakukan kesalahan dan tidak membetulkannya telah
melakukan satu kesalahan lagi.


sekian~

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

my bestieeee forever

Hai semuaaa…..bertemu kembali….assalamualaikumm…macam nak buat syarahan plakkk..hahhahahah

Actually xtau nak buat entri tajuk ape..so, rasa macam nak upload gambar ar plakkk..heheh999…ni semua geng aku kt UUM…




dari kiri~aku (mira), diana(tudung bunga2), sharifah( selendang kuning ) , adilah (tdg putih)

******
Alkisahnye bermulaaa~hehhe88…disebabkan semua baru dapat elaun, so, apelagi ktorg sepakat kuar, cari angin dari petang sampi malam..bak kata aku…ari ni mesti all out punye, almaklum ar bizi keje, smpai nak kuar ngan kawan-kawan pown kena buat appoiment…baru practical, belom keje lg…ish444

******

So, first skali perjalanan bermula dari KLCC..ehhe88..aku cam besa ar, kadang-kadang ari sabtu wajib masuk opis…nak ciapkan keje punye pasal…so, aku sorang je ar dari opis...ahhahahha99. After semua dah sampai, pe lagi aku…port pertama yang aku akan singgh kedai makan….so, ade keje baru bukak kt klcc..nak kate baru xde ar baru sangat…pe lagi..jom terjahhh..hehehheh







sedapnyeee..nyummyyyy =)

********

Wahhhh~memang puas hati ar makan..tak mahal sangat..standard harga je…hehehehh..after makan semua ape lagi kerja kitorang…cari port yang strategic tok posing..disebabkan semua dah kekenyangn..port paling sesuai kt taman KLCC…hhahah99..kalah budak kecikkk…..





*******

Posing bagai nak mati ar..sampai kena marah ngan guard kt taman 2…ade ker, die cakap kt ktorang..adekkkk, xleh naek tau…perghhh..nak je aku ckp..akak, mana leh makan kt cini…nanti bersepahhh..hahahha..tp, apakan dayaaaa….terima je ar….die org paling kuat kt cini…so, ktorang cabut ar..cari tempat dalam-dalam ckit..pastu naek gelongsor….hahahhaha88…bestnyeeee zaman muda mudi dlu…..

******

After magrib, ktorg solat kt KLCC….then, for next station….masa yang ditunggu2…FULLHOUSE….yahoOO!!!!!




First time kot masuk FULLHOUSE…hahahah99…mula-mula masuk, cuak gakkk…mana lah tahu mahal kang, tak mampu nak bayar plak…ahhhhh~peduli ar…yang pastinye..masa untuk order makan….nyummyyyy





hehh7777~cakkkkk



 *******

alamakkk...tertinggal plak dessert ni....ais krim n kek n tiramitsu..




Wahhhh~kekenyang tahap dewataaa…sampai dessert pown tak habis + manis..ohhhhh..memmang tak boleh telan ar…hehe888…so, after semua dh settle..naik plak tingkat atas…nak posing maut katakana..hahahahha..jeng444











Fuhhh~penat tahap cipan dah ni..memang tak larat gile..so, ktorang amek keputsan untuk balik je laaaa……adehhhh L…penatttttt…ahhahahahh

****** 
So, disebabkan family aku tak de malam ni, aku boleh ar tido umah kawan…so, kitorg berempat semua tdo rumah kawan ktorg kt ampang……

******

Keesokkan paginye plakkkk…pagi2 lagi dah naek bukitt..bukan exercise pown…posing je lebihh…pastu pegi breakfast nasi lemak kt ampang…wouuuu~mmg happening ar kalau hidup macam ni hari2…hahahahhahah….







*******

Persahabatan yang terjalin
Mempunyai pengertian terlalu suci
Jesteru usahlah
Dicemari sinaran kepalsuan
Sesungguhnya
Resepi untuk mengindahkan lagi persahabatan
Hiaskan dengan 
Kesetiaan, kejujuran dan keikhlasan hati

Sahabat..
Terima kasih kerana menghargai
Erti sebuah persahabatan suci
Menjaga hatiku penuh kejujuran
Dan keikhlasan hatimu
Doaku
Semoga antara kita akan menjadi
Insan bertakwa, beriman
Dan berilmu tinggi
Serta dapat melalui liku-liku kehidupan
Dengan kuntum senyum kebahagiaan
Harapanku agar perhubungan kita
Yang terjalin erat
Berkekalan dan tidak akan pudar
Buat selamanya…

alamakkkk~terjiwang plakkk..hehe777 **blushing**






~bye semua~

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

finally

Assalamualaikum..hye semua….


Wahhhhh~dah pagi rupaya…gudmoning semua..so, mulakan pagi yang ceria ni dengan senyuman…ehhehehe88….


Oh ye, nak bagitau sekarang I punye blog berwajah baru…ciap juga akhirnya…

hehheh99

So, nantikan entri yang seterusnye….

bye

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

oh tidakkk

oh tidakkkkkkkkkkkkkkkkk~

blog saya dah rosakkk.....disebabkan belek2..lama2 blog pown dh gilosss..hahahhaha....

akan di editttt...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

peluang

Assalamualaikummm…hye semua..bertemu kembali..mmmm~so, sekarang ni aku masih di opis..malas nak balik lagi kerna malam ni kawan2 semua ajak pegi lepak KLCC..disebabkan ofis aku ni sekangkang kera je dengan opis, maka..aku mengambil peluang utuk stay sampai mgrib..yeayyyy =)


Mmmm~so activity aku kt opis macam besa je..ciapkan keje mana yang terbengkalai..ingat nak maen pingpong jp kt blakang opis…tp, staff laen plak tgh maen..hahahha88~alang-alang tak de keje, tu yang aku update entri terbaru ni…kalau boring sorry ar..hahhahahahah


So, hari ini aku gembira sangat kerna masih berpeluang untuk merebut peluang itu..nak jadikan cerita, sebenarnya job aku next week kena jmpa client dekat sri rampai..so, actually aku just assist senior je…tppp…..



aku nak try buat 1 company..mmmmm~

******
jeng-jeng!!!!

Disebabkan keberanian aku, maka aku cuba untuk menyuarakan  kepada orang yang sepatutnye means, orang yang bagi j0b allocation ni…

cuak seketika!!!!!!!









aku~mmmm….akak, bizi x?nak kacau sekejap boleh x?

sidia~ape2..tak ganggu pown..nak tanya apa-apa ker?

Aku~a’ah..sebenarnye saya nak tukar job boleh x?

Sidia~nape awak nak tukar?

Aku~sebab saya nak try buat 1 company sorang-sorang coz dari situ saya boleh blaja banyak benda

Sidia~mmmmmm..jap eyhhh!!!!

Aku~diam seketika..harap2 diterima…

Sidia~ameerah…boleh ar…

Aku~alhamdulillahhhhhhhhh…yahoo!!!!sukenyeee…thanx kepda semua yang terlibat..and yang banyak bagi nasihat..thanx senior =)


p/s~so, korang lepas ni jangan malu-malu nak Tanya..pendek kata, peluang tu datang sekali je dalam hidup korang..rebut lah selagi mampu….















  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

sabar itu separuh dari iman

Hye semua…apa khabar..hehhehe88…..

So, topic kali ni aku nak bercakap pasal kesabaran…so, apa yang korang paham erti kesabaran????

Actually aku bukan nak cakap banyak…Cuma nak kongsi beberapa kejadian….memang betul orang kata dunia luar berbeza dengan dunia kita semasa belaja….pendekkan cerita ar….ada jugak manusia yang berhati bucukk…tp apakan daya…layan je lah orang macam ni….

Cuma, nak pesana lah kepada sesiapa yang baca entri ni, kita jangan mudah percaya orang 100% kerana bukan semua orang senang dengan kesenangan kita..



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS