bukan diriku~



setelah kupahami
Ku bukan yang terbaik
Yang ada di hatimu
Tak dapat kusangsikan
Ternyata dirinyalah
Yang mengerti kamu
Bukanlah diriku

Kini maafkanlah aku
Bila ku menjadi bisu
Kepada dirimu

Bukan santunku terbungkam
Hanya hatiku berbatas
Tuk mengerti kamu
Maafkanlah aku


Walau kumasih mencintaimu
Kuharus meninggalkanmu
Kuharus melupakanmu
Meski hatiku menyayangimu
Nurani membutuhkanmu
Kuharus merelakanmu

Dan hanyalah dirimu
Yang mampu memahamiku
Yang dapat mengerti aku

Ternyata dirinyalah
Yang sanggup menyanjungmu
Yang lama menyentuhmu
Bukanlah diriku

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

kehidupanku...hehe

Assalamualaikum…hye sume..huhu99…lamenye rase x wat entri tok blog ni..heh99..lately ni bizi ckit ar….mmmm~best gk hidup udara segar ni.duduk rumah, rehatkan minda n fizikal..hahhah..cam nak pergi berperang plak…padahal practical je…kuikui99….

*****
So, diz weekend family ai xde..semua pergi bercuti…hahha..tinggal ai n adik lelaki ai je…sejak practical ni, memang orang kate asyik kena tinggal je ar…hahhaha33..nak wat camne kn, kuar umah pagi then, balek umh pukul 10..huhu888..penat btol jadi auditor ni..tp yang pastinye aku bahagia dengan jalan yang aku pilih…
“ya allah, bantulah hambamu ni..tabahkan hati hamba mu ni  dalam apa jua keadaan..inilah jalan yang aku pilih…aku harus tabah..ameen~”




sebelum matamu terlelap dari kesibukan dunia,ingatlah tuhanmu yg menjadikan siangmu di warnai dgn cabaran sebagai tariyah dariNya..yg menjadikan malammu indah dgn cinta,kasih dan sayang dariNya..apa yg didamba selain cinta seorang hamba kpd pencipta..alunkan alunan zikrullah,basahkan lidahmu dgn rentak kalamullah..moga kita menjadi pengemis Illahi,perindu syahid sejati...


*****


Lapar ar plak…hahhaha~pe lagi..tadi ai makan bakso cinta…hahha~mcm dalam cerita ketika cinta bertasbih ar plak…korang pernah tengok x cite ni???best tau…hahhaha..tp actually bakso yang ai makan bukan bakso cinta pown..bakso ala2 malaysia..no cinta2…hahhaha..bleh ar tahan..tp aku pelik, adik aku cakap sedap gile…hahhaah…biasa je, almaklum ar, baru first time aku makan..so, rase dier pown x tau macam mana di kategorikan sebagai sedap…..hehhehe


camni ar lebih kurang bakso tu..hehhe..yummy22

****
So, aktiviti aku smlm( sabtu malam)…hangout ngn kawan aku kt times square, BB plaza, low yat…mak oiiii..ramai btol orang…almaklum ar krismis kn..so, semua bizi ajak family n kawan-kawan kuar..so, aku pown x terlepas peluang untuk keluar, widow-widow shopping n cuci-cuci servis…hahahhah..tp serious penat gile-gile…sampai rumah terus pengsan..hahahahha..so, ari ahad, aku amek keputusan untuk relax-relax kan badan sambil melayan cerita korea….i loike..heheh...

*****

Bermula dengan pagi ahad~ceh3..ai bangun awl tau..dengan hajat nak kemas rumah..alang-alang sume orang xde kt rumah, so, aku ambil keputusan untuk marathon ar…mula-mula kemas bilek yang bersepah dengan barang kakak aku yang baru blek dari indon..hahahh~ape ar kakak aku ni..beli barang macam sume xde kat indon tu..ishhh..so, pe lagi..kemas katih, sapu sampah, mop satu rumah..hahahha…adoyaiii..penat btol..dalam kol 12 jugak ar aku ciap sume…dengan hati yang senang..terukir senyuman..wangiye rumah aku….bersih n ape2 je ar…fuh..tersandar aku di sofa dibuatnye…


mmm~ok….settle..jom ciap2 nak layan melodi..tengok2 gosip panas…ngeh444..petang plak aku nk lipat baju n gosok baju untuk g keje sok….


*****

Cerita pasal keje ni…mmmm~semalam aku sempat jugak bukan web ACCA..cuba cari maklumat sebanyak mungkin….kalau boleh, aku memang nak amek ACCA..tp aku tau, tu bukan mudah..tp aku percaya…rezeki akan muncul…ameen~panjang ar plak ai membebel…sorry erk kawan-kawan kalau boring…tetiba tangan ni rajin plak nak menaip entri yang panjang-panjang…hehheh


****
Korang nak dengar  pasal pengalaman practical ai x???kalau tak nak dengar pon xpe..heheh99..nak tulis gak kat blog ni…first day smpi ofis~takutnya tegok diorang semua…aku pown cam tak percaya aku boleh sampai tahap ni..so, mula-mula masuk ofis, aku diperkenalkan dengan seorang kakak ni..nama die kak ej..die yang handle semua…masuk-masuk ofis, mana semua orang aku tanye..majaority staf kt bahagian audit sume tak de..kosoong!!!!!rupenye sume pergi audit kt luar…patut ar…total staff dier ader dalam 30 orang kowt…so, aku di tempatkan di bahagian audit..ape lagi, dok kt meja, start bukak laptop..kt ofis aku ni, wajib bawak laptop…coz ktorang sume wt keje dalam excel…heehh…



semangat baru
perjuangan yang Satu
matlamat hidupku adalah untukmu..
tapi keadaannya…
berikan aku satu petanda…
hhe777


After lunch~mmm..ape erk nak wt…borak-borak kosong ngan budak practical laen…ramai dari um..terase kecil di citu..tp aku akan cuba seaya upaya buat yang terbaikk…total budak practical sume 12 orang, 6 orang dari UM, 1 org dr UUM, 1 orang UMT, 1 orang dr UITM, 2 org dari UIA, 1orang dr USIM…tiba-tiba, after lunch senior cakap aku kena g shah alam…haaaaaaaaaaaa????terkejeut beruk aku….mana ar aku tau camner nk wt???mati gueeee!!!!..pe lagi, aku soh diorang ar ajar..so, dalam 2 .15 aku bertolak dari ofis..nak jadikan cite..kuar je ofis, hujan lebat nak mati….aduhhhh~terpaksa naek cab dari ofis..so, ktorang pegi 3 orang..sume budak prcticall….dh ar sesat…total kena byr kt cab RM52.40…mhal gile..pe lagi claim kt company ar..heheh88…setelah sampai ofis client, rase cam best gile..hhahhah~mcam auditor sebenar..terase diri di hargai..hahha88..~ape yang melalut ni…kuikui99…tp ape2 pown ni merupakan pengalaman yang sangat menarik…


*****
Next~second day masuk ofis..pukul 10 ni ade meeting…aiyoyo~opsss..before tu, ttber bos panggil aku…adoiii~nape plak..tiba-tiba die Tanya aku 1 soalan yang amat memeranjatkan~jantung aku berdegup kencang…melayan fikiran!!!!maka, hati tertanya-tanya????macam mana die tau????bos aku kenal ke dier????oh tidak????kena atas hidung aku sendiri….rupanya die n bos aku satu skolah dekat MRSM dulu….mmmm~biar ar aku je tau ape yang bos aku tnye..sowi ar x dapat nak tulis kt cini…coz~aku xnak ingat dh apa-apa….forget Ittttt…..



****


So, tepat pkul 10, aku masuk meeting room..tiba-tiba kelibat 1 mamat yang mana, mukanya macam familiar…tp di mana erk aku pernah melihatnye..tiba-tiba dier datang jumpa aku…mmmm~macam pernah tegok ark o ni..aku pown terus jawab, aku pown cam pernah tengok je ko ni..so, cite puye cite..rupanye dier budak matrik aku ar..ahhahahhaha….kelakar gile…ngeh444…

******

so, next job aku..2 weeks kt UKM Holdings and 31 ni aku kena wt stocktick kt petronas kl seremban…dh ar kena dengan senior lelaki..aku dengan dier je…adoiiii…dh ar lelaki..segan ar plak…kenal pown tak…huhuuhu..just aku n dier je…xpe2…besa ar keje…so..redah je ar…bak kata kwn aku..REDAH KASI PECAH…hahhahaha…so, dalam masa 2 weeks ni aku memang x masuk ofis..mana tak..pagi-pagi dah menapak kt UKM…malam baru blek..so, around kol 10 mlm gak ar bru sampai rumah….penat gak..rindu nk masuk ofis…hehheh, jmpa kawan2…


*****

Penat dah ar mengarang…berhenti jap..alang-alang azan asar dah berkumandang..pe lagi…nk sembahyang jap..mandi2 and prepare untuk esok..hehhe..so, cam tu ar lebih kurang rutin kerje aku dok audit…so, aku dah plan..after practical aku nak sambung kalau dapat…ameen~dalam masa 3 taun, aku nak wt audit…then~apply MIA…after dh jadi member MIA…tengok ape aku nak wt…mybe berhenti keje. Sebagai auditor...then, mybe smbung balaja or masuk commercial….ameen~Ya ALLAH..permudahkan lah semua perjalanan ku…


 bye~

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

sahabat sejati

salam..hye sume..alamak hari tu dah janji entri terakhr..tiba-tiba ader lagi entri yang muncul..hehe888..Sebenarnya idea untuk menulis mengenai tajuk ini bila bukak radio ERA, tiba-iba ader lagu sahabat sejati..tersentuh di situ…




Selama ini
Kumencari-cari
Teman yang sejati
Buat menemani
Perjuangan suci

Bersyukur kini
PadaMu Illahi
Teman yang dicari
Selama ini
Telah kutemui

Dengannya di sisi
Perjuangan ini
Senang diharungi
Bertambah murni
Kasih Illahi
KepadaMu Allah
Kupanjatkan doa
Agar berkekalan
Kasih sayang kita

Kepadamu teman
Ku pohon sokongan
Pengorbanan dan pengertian
Telah kuungkapkan
Segala-galanya...

KepadaMu Allah
Kupohon restu
Agar kita kekal bersatu
Kepadamu teman
Teruskan perjuangan
Pengorbanan dan kesetiaan
Telah kuungkapkan
Segala-galanya
Itulah tandanya
Kejujuran kita




Cerita yang menarik mengenai betapa sukarnya untuk mencari seorang sahabat sejati walaupun ianya darah daging sendiri.. Begitulah ragam manusia, apabila senang ramai manusia akan mengerumuni tapi bila susah sorang pun tak nak dekat.. Huhuhuhuhu…

*****

Memang diakui memang sukar untuk mencari sahabat.. Kawan memang ramai tapi dalam banyak-banyak kawan tu belum tentu satu pun yang akan terus menjadi sahabat anda sehingga akhir hayat.. Malahan pasangan anda juga tidak semestinya akan menjadi seorang sahabat..

*****
Dalam mencari sahabat kadang-kadang kita sentiasa ditipu dengan tingkah laku seseorang.. Rakan yang disangka sahabat sanggup menikam kita tatkala kepercayaan diberi manakala rakan yang disangka musuh sanggup menghulurkan bantuan.. Memang dunia ni penuh dengan keunikan.. Setiap insan memiliki personaliti yang berbeza..


 ******


Mempunyai satu sahabat sejati lebih berharga dari seribu teman yang mementingkan diri sendiri...Apa yang kita alami demi teman kadang-kadang melelahkan dan menjengkelkan, tetapi itulah yang membuat persahabatan mempunyai nilai yang indah.  Persahabatan sering menyuguhkan beberapa cobaan, tetapi persahabatan sejati bisa mengatasi cobaan itu bahkan bertumbuh bersama karenanya... 

*****
Persahabatan tidak terjalin secara otomatis tetapi memerlukan proses yang panjang seperti besi menajamkan besi, demikianlah sahabat menajamkan sahabatnya.. 

*****
Persahabatan diwarnai dengan berbagai pengalaman suka dan duka, dihibur, disakiti, diperhatikan - dikecewakan, didengar - diabaikan, dibantu - ditolak, namun semua ini tidak pernah sengaja dilakukan dengan tujuan kebencian.. Seorang sahabat tidak akan menyembunyikan kesalahan untuk menghindari perselisihan, justru karena kasihnya ia memberanikan diri menegur apa adanya. 


*****
Sahabat tidak pernah membungkus pukulan dengan ciuman, tetapi menyatakan apa yang amat menyakitkan dengan tujuan sahabatnya mau berubah. Proses dari teman menjadi sahabat membutuhkan usaha pemeliharaan dari kesetiaan, tetapi bukan pada saat kita membutuhkan bantuan barulah kita memiliki motivasi mencari perhatian, pertolongan dan pernyataaan kasih dari orang lain, tetapi justru ia berinisiatif memberikan dan mewujudkan apa yang dibutuhkan oleh sahabatnya.

*****
Kerinduannya adalah menjadi sebagian dari kehidupan sahabatnya, karena tidak ada persahabatan yang diawali dengan sikap egoistis. Semua orang pasti memerlukan sahabat sejati, namun tidak semua orang berhasil mendapatkannya. Banyak pula orang yang telah menikmati indahnya persahabatan, namun ada juga yang begitu hancur karena dikhianati sahabatnya. 

Ingatlah kapan terakhir kali anda berada dalam kesulitan. Siapa yang berada di samping anda ???

Siapa yang mengasihi anda saat anda merasa tidak dicintai ??
Siapa yang ingin bersama anda saat anda tak bisa memberikan apa-apa ??


MEREKALAH SAHABAT ANDA 

Hargai dan peliharalah selalu persahabatan anda dengan mereka. 
** Dalam masa kejayaan, teman-teman mengenal kita. Dalam kesengsaraan, kita mengenal teman-teman kita **

Akan berjumpakah saya dengan sahabat sejati?? Adakah ianya masih wujud di alam maya ini atau mungkin saya terlepas pandang dan tidak tahu menilai sahabat.. Mungkinkah saya agak cerewet dalam memilih sahabat?? Wallahualam




  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

bahagia

Salam..ye korang semua…morning..pagi yang penuh semangat…bestnye duduk kt bilik sambil hidup udara yang segar, pokok-pokok yang hijau ditambah dengan minuman chocolate yang panas…fuhhhyooo…so, ai rase ni merupakan entri terakhir kot before ai balik rumah..coz after this ader 3 paper lagi yang bakal menyusul..tkot tak de masa plak nk study…so, harap2 entri kali ni bleh mendatangkan mood exam..hhehe999

*****

So, nak amek mood exam yang baru..bak kata pepatah “buang yang keruh,amek yang jernih “..ehhe
So, hidup perlu di teruskan coz banyak lagi paper dan kejayaan yang masih menanti…biasa lah manusia, kadang-kadang ada pasang surutnye….so, aku percaya kalau ader rezeki tidak kemana..ameen

Jika Ini Rezeki Ku
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang
Ya Tuhanku, Permudahkan Perjalanan Hidupku
Ya Tuhanku,Bukakan Lah Seluas –Luasnya Pintu Rezekiku
Ya Tuhanku, Ringankan Lah Rezeki Ku Bagaikan Debu Debu Halus Yang Berterbangan
Ya Tuhanku, Jika Ini Rezekiku
Kau Bukakanlah Mata Hati Ku
Kau Bukakanlah Akal Mindaku
ameen~

So, sekarang tak nak sedih-sedih dah…terusakan perjuangan…ameerah pasti boleh..hehe99. First of all, thank kepada kawan-kawan aku yang terlibat..hehe999..ceh888…ape-ape pown thanx kepada semua yang cuba menceriakan aku semalam……hepi sangat-sangat after lepas kan tension tegok wayang, karoeke, makan-makan , borak-borak, posing-posing…ape pown memang best semalam….thank au korang semua coz bantu aku untuk menghidupkan semangat nak exam……


*****

bermula sebuah persahabatan...........


time ni kat jitra je, coz malas nak keluar jauh-jauh..paling jauh pon jita je ar..tp ni pown dah petang coz keluar pown petang...coz tadi buzzy ckit..handle rumate aku nak blek rumah..cian dia...dia sakit....



hehe999....

Yakin pada ALLAH bukanlah mengharap terkabulnya segala harapan.. Yakin pada ALLAH bukanlah keindahan nikmat.. Yakin pada ALLAH ialah meletakkan keredhaan pada ketentuanNYA.. Rasa bahagia dengan ujian walaupun perit,.. Di situ air mata yang menitis terasa bernilai buat menyiram api neraka,.. Indahnya tarbiah ALLAH.. Tersirat rahmat dan hikmah,.. Di uji kita sebagai tanda sayangNYA..


******




bermulalah sessi karoeke...semua lepaskan tension sepuas-puasnya...




ENGKAU telah kurniakan aku dengan sahabat-sahabat  yang tidak  pernah sunyi dari kata-kata peransang..tidak pernah sunyi dari semangat ukhwah..ENGKAU telah berikan kepadaku sahabat-sahabat yang sentiasa bersama-sama denganku walau dalam susah dan senang..terima kasih YA ALLAH.

******


*******



sempat lagi samabil menyanyi sambil posing..heehhe




******

nyanyi lagu isabella..tp pitching lari..hehee

*****
 ******


******



 Ketika diri mencari sinar
Secebis cahaya menerangi laluan
Ada kalanya langkahku tersasar
Tersungkur di lembah kegelapan

Bagaikan terdengar bisikan rindu
Mengalun kalimah menyapa keinsafan
Kehadiranmu menyentuh kalbu
Menyalakan obor pengharapan

Tika ku kealpaan
Kau bisikkan bicara keinsafan
Kau beri kekuatan, tika aku
Diuji dengan dugaan
Saat ku kehilangan keyakinan
Kau nyalakan harapan
Saat ku meragukan keampunan Tuhan
Kau nsanea rahmat-Nya mengatasi segala

Menitis air mataku keharuan
Kepada sebuah pertemuan
Kehadiranmu mendamaikan
Hati yang dahulu keresahan

Cinta yang semakin kesamaran
Kau gilap cahaya kebahagiaan
Tulus keikhlasan menjadi ikatan
Dengan restu kasih-Mu, oh Tuhan

Titisan air mata menyubur cinta
Dan rindu pun berbunga
Mekar tidak pernah layu


******
after karoake, kitaorang continue tengok wayang plak..memang orang kata enjoy habis ar, walaupun exam tak habis lagi..eheh999
*****
 
*******

 
******


Damainya hati
Yang dulu resah keliru
Cintaku takkan pudar diuji dugaan
Mengharum dalam harapan
Moga kan kesampaian kepada Tuhan
Lantaran diri hamba kerdil dan hina

Syukur sungguh di hati ini
Dikurniakan teman sejati
Menunjuk jalan dekati-Nya
Tika diri dalam kebuntuan

Betapa aku menghargai
Kejujuran yang kau beri
Mengajarku mengenal erti
Cinta hakiki yang abadi

Tiada yang menjadi impian
Selain rahmat kasih-Mu Tuhan
Yang terbias pada ketulusan
Sekeping hati seorang insan
Bernama teman

*****



hehe9999





Trouble is a friend yeah trouble is a friend of mine
Ah ooh...
Trouble is a friend but trouble is a foe, oh oh
And no matter what I feed  she always seems to grow, oh oh
sHe sees what I see and she knows what I know, oh oh
So don't forget as you ease on down the road...





******






******

******

setelah penat bersuka ria, ape lagi kitorang semua menuju KFC as last detination
hehhehe999..


 
******




*****






so, setakat ni je entri....penat plak tangan ni asyik menaip je..eehhe9
so, lepas ni nk start study dah..so, no more crying..semangat untuk masa depan~

*******

Tiada mutiara sebening cinta..
Tiada sutra sehalus kasih sayang..
Tiada embun sesuci ketulusan hati..
Dan tiada hubungan seindah persahabatan..
Sahabat bukan
MATEMATIKA yang dapat dihitung nilainya..EKONOMI yang mengharapkan materi..
PPKN yang dituntut oleh undang-undang..
Tetapi
Sahabat adalah SEJARAH yang dapat dikenang sepanjang masa..

******




 

 





  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Kesedihan melanda jiwa…..


Hye korang semua..lame rasenye x update blog…kekangan exam yang tak mengizinkan..so, nk jdkan cerita arini exam, yg mana bg aku mmg sush gle3….sedey semua perasaan bercampur baur….gerammm, kesian n huhu888…xtau nk ckp pe…

*****

Balek2 exam dpt msj dr sesorg..berfikir nk balas ke x??klu x balas sekian,…klu bls pown  xde mood je nk lyn..huhu99..sori 2 that person…

 ******
Pastu kwn plak mesej disebabkan aku ar mgadu yg exam td susah..rasa cam moral down sangat2….thanx kpd spe yg membantu..ttber ader sesorg ajak kuar…dlm dilemmaaaa?????nk kuar ke x????huh999…pada hal mood mmg xde..rse nk dok bilek 1 hari menangis n terus menangis….arghhhh…..help222….


*****
Next msj plak aku dapat “ameerah, jangan macam tu..wake up!!!, gandakan usaha..fuhhh~berjujuran air mata aku…jgn lupe awak punye impian..awk msti bangun….mmmmmmmmmmmm~thnx korg sume coz bantu aku tok mengejar impian aku…….

*****

Ok ar, rase macam xleh nk tulis panjang2…sedeyyyyy…sori korg sume..entri kali ni ntah ape2 ntah..btw, thnx kepada lect n spe2 yg terlibat tok sume ni….

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS